Pro stavbu výkonnější nabíječky jsem se rozhodl použít tři zdroje které jsem rozdělil na tři fáze. Snad vše na fotkách případně podrobnější info na dotaz...
Stavba výkonnější nabíječky...
Re: Stavba výkonnější nabíječky...
Zdroje se mužou dotykat mezi sebou kostrama? Zdalo se mi že mají kostry rozdilové napětí (v mem pripadě) zdroje huawei R4850 zapojeno na tenkych vodičích jen na test v laboratoři.
- Přílohy
-
- 20220316_220207.jpg (5.65 MiB) Zobrazeno 390958 x
-
- 20220316_220352.jpg (4.41 MiB) Zobrazeno 390958 x
Dnes jsem provizorně postavil rychlonabinení 10Kw
Použil jsem 3xhuawei R4850 (telekomunikační spinaný zdroj)
Mezi kostrama se indukuje 18V.AC. tak musim vyrobit krabicku tak ať se dobře chlaďí a zaroveň izolují.
Dalsí poznatek že když zdroje vypnu ze zasuvky tak se napětí vrací zpatky do zdrojú a to nerovnoměrně cca 1zdroj=30V 2zdroj96V 3zdroj=30V při opětovnem zapnutí do zasuvky zdroj s přepětim na vystupu vyhodnotí eror a nespustí se. Budu to muset resit diodou aby se napětí do zdrojú nevracelo. Bohužel klesne vystupní napětí o ubytek na diodě, bude se muset dosti chladit.
Pridavam foto (je to pouze provizorním řešenim pouze na vyzkoušení).
Použil jsem 3xhuawei R4850 (telekomunikační spinaný zdroj)
Mezi kostrama se indukuje 18V.AC. tak musim vyrobit krabicku tak ať se dobře chlaďí a zaroveň izolují.
Dalsí poznatek že když zdroje vypnu ze zasuvky tak se napětí vrací zpatky do zdrojú a to nerovnoměrně cca 1zdroj=30V 2zdroj96V 3zdroj=30V při opětovnem zapnutí do zasuvky zdroj s přepětim na vystupu vyhodnotí eror a nespustí se. Budu to muset resit diodou aby se napětí do zdrojú nevracelo. Bohužel klesne vystupní napětí o ubytek na diodě, bude se muset dosti chladit.
Pridavam foto (je to pouze provizorním řešenim pouze na vyzkoušení).
- Přílohy
-
- 20220717_234601.jpg (6.9 MiB) Zobrazeno 390951 x
-
- 20220717_223927.jpg (6.4 MiB) Zobrazeno 390951 x
-
- 20220717_223941.jpg (6.4 MiB) Zobrazeno 390951 x
Značku zdrojů ti teď nepovím ale v mém případě mají všechny tři zdroje stejně zemnění... A viděl jsem fotku jak byly umístěny (nějaký vysílač) tak jsou umístěny v kovovém racku kde jsou zasunuty a lze je za chodu měnit... Takže jsem neřešil nějaké obalové napětí zdroje... Já jsem vyrobil měděné konektory. Na 3d tiskárně jsem vytiskl konektor kam jsem zasadil měděné konektory a na vystup jsem dal Schottkyho diodu a pro jistotu jsem jí chladil... Začínal jsem na napětí cca 132 a končil na 160... V podstatě to ale vše zůstalo v pokusné fázi, protože smysl by to mělo při přestavbě zásuvky na menekes type2. Pak by šla bez problémů využívat dobíjecí místa... Takto nabíjíme 100% doma... Ponížil jsem dokonce nabíjecí výkon na 10A a teď přes léto se nám nabíjí od 8-16h a úplně nám to stačí na pokrytí 100% ze sluníčka. Takže pokud se mi někdy povede předělat konektor určitě integruji zdroje do vozidla.. Mam přední spodní i horní box prázdný.